Om oss

Christina Drottsgård

Gärdslövsvägen 154-26

233 91 SVEDALA

0709-262804

christina@kennelmoonstruck.com

Carina Jansson

Östra Backgatan 26

274 61 RYDSGÅRD

0705-676 160

carina@kennelmoonstruck.com

Gudrun Brunnström

Ringduvevägen 36

23252 ÅKARP

0703-028595

gudrun@kennelmoonstruck.com

CARINA JANSSON


Som grundare till kennel Moonstruck 1989 (första kullen var för övrigt en golden retrieverkull!) får jag äran att presentera mig först. Det mesta om min hundhistoria kan ni läsa under Historiklänken, men jag kan ändå nämna att jag varit rasen trogen sedan 1988, då jag köpte min första flatcoat.


Efter många år i Göteborg flyttade jag för tio år sedan till en vitkalkad skånelänga i lilla Rydsgård mellan Skurup och Ystad. Där bor jag nu med min dotter Holly, tjugo år, welshen Cava, och katterna Emil och Lillebror.


Jag har tidigare hållit på mycket med bruks och lydnad (har fört fram två lydnadschampions), utställningar och apporteringsträning, jaktprov och working tests. Just nu är jag inte speciellt aktiv inom hunderiet.


Jag arbetar som frilansande översättare sedan många år tillbaka, och har bland annat haft förmånen att kunna jobba från underbara Phuket, Thailand, ett par vintrar.CHRISTINA DROTTSGÅRD


Solen värmer mitt täcke, jag har vaknat för tidigt. Det är en härlig försommardag den 1 juni 1978. TYST - nu kommer de. Jag fyller år, 13 år! Nu öppnar de dörren, brickan med choklad och nybredda ostfrallor är med. Det var inte mycket till presenter, men väluppfostrad som man är håller jag god min - dåligt med pengar antagligen!! Vi dricker choklad och myser, mamma undrar om jag inte skall läsa kortet? Kortet ja, det står ju mycket riktigt ett vykort på brickan, med en röd cocker spaniel-valp mot en gul bakgrund. Jag minns bakgrunden så väl, hur kunde man lägga en röd hundvalp mot en gul bakgrund? Jag läser kortet men fattar ingenting - menar de att jag skulle ha fått en HUNDVALP??!?! På kortet står det: "Hej Christina! Skynda att klä på dig och följ med din mamma och pappa ut till mig så får du välja en valp..." Gissa om det gick undan. Kenneln låg ca tre mil från min hemstad Södertälje. Bilen gick i snigelfart och vi kunde inte komma fram fort nog. Väl framme hos ett gäng sexveckors valpar var min lycka gjord. Denna cocker spaniel släpade jag runt på alla hundutställningar jag kunde hitta - tack för skjutsen, pappa! Jag tror ändå att pappa var den som gladde sig mest åt mitt körkort...


En kulen vinterdag på Täby galopp blev jag kär. Där var han: Clumbrold's Lilla Buddha - BIS på SSRK/Ö. Sen tjatade, tjatade och tjatade jag tills jag fick en likadan. Det var nu det började på riktigt. Jag kamperade många år med "clumbermaffian"; Marie-Louise Almgren, Karin Brostam, Annica Högström m fl.


1989 arbetade jag för Peter Magnusson, Canicum, och sålde hundmat. På hösten åkte jag ner till Skåne som representant för företaget. Här fick vi syn på en liten goding och vi tisslade och tasslade som vanligt - kunde han vara Charlies son ? Jo men visst hade väl han en son...? Det slutade med att jag flyttade ner till Skåne i januari 1990. Björn fyllde 30 år den 19:e januari, jag hade då känt honom i fyra månader och visste inte vad jag skulle köpa, så det fick bli två förlovningsringar!


Björn hade på den tiden två flatcoats och en golden, och när jag kom ner med två Clumbers blev vi en stor liten familj. Jag lämnade kennelnamnet BULLWORKS som jag då hade ihop med Karin Brostam, och började föda upp flatcoats med Björn under prefixet WORKABLE's. Med tiden kände jag att jag inte kom någonstans med mitt mål, och jag hade under den tiden också lärt känna Carina.


1993 köpte jag min första "egna" flat, Almanza Something to Talk About, som snabbt följdes av Moonstruck Kickstart My Heart, som fylldes på med Moonstruck Wish Upon a Star. I sista kullen jag födde upp under namnet Workable's föddes W Janssons Frestelse, sen hoppade jag in i Carinas kennel MOONSTRUCK och den fortsättningen finns ju att läsa här på hemsidan!!


Björn och jag har istället fött upp en Alexander som blir 26 år i sommar och Filippa 21 år.  Jag arbetar på PS of Sweden och har flera flattar hemma.GUDRUN BRUNNSTRÖMJag började min hundkarriär som 13-åring med en något vild och vansinnigt bestämd Lisa (SV-03 SU(U)CH) Moonstruck Nemesis) flat, som jag drog runt på brukshundsklubben och en massa utställningar. Det Christina gjorde ville jag också göra, därför var det ganska naturligt att jag började följa med henne och kenneln runt på alla aktiviteter.

1998 kom Lisas mamma Pepsi (Ch Almanza Lagonda Rapide At Ryegate) in i mitt och min familjs liv. Hon hade pensionerats från polishundsyrket och dyrkade marken jag gick på. Med henne hade jag många fina stunder, att hon var en otroligt fin tik som ofta gick bra på utställningar var inte helt fel det heller. BIS-veteran blev vi ett antal gånger!


Under åren har jag varit med på ett antal valpfödslar, valpträffar, träningsläger och inte minst utställningar och kommer fortsätta driva kennelnamnet framåt tillsammans med Christina och Carina.


2003 gick min älskade Pepsi bort nästan 14 år gammal och platsen fylldes snabbt av en sockersöt welsh springer spaniel Bailey (Ch Don´s Totally Moonstruck). En hund med massa energi och har gjort att jag och Christina har börjat intressera oss av denna ras.


Just nu bor jag i Åkarp och har flattarna Russin och Oscar hemma. 


Vardagarna går åt att jobba med marketing på Nestlé Purina.