Stamtikar & Historik

INTUCH SUCH NUCH Alyssa-Ashley

Grundstenen till kennel Moonstrucks uppfödning av flatcoated retriever lades 1990 när Carina fick hjälp av Ragnhild Ulin, kennel Almanza, att hitta en tikvalp e. Multi Ch Almanza Larry O' Grady u. Almanza Open Invitation. Alyssa-Ashley fick smeknamnet "Suddan" och började visa framfötterna redan vid fyra månaders ålder, då hon inledde sin utställningskarriär med att bli BIS-valp på Västras Flatshow.


Internationell utställningschampion med 2a pris i öppenklass jaktprov är några av alla Suddans framgångar.


Suddan var en mycket samarbetsvillig arbetsnarkoman med stor apporteringslust och bra vilthantering, som med mer träning sannolikt kunnat klättra högre i klasserna trots vissa koncentrationssvårigheter och något ljudliga glädjeuttryck… Hon var ett exteriört praktexemplar med ett mycket vackert huvud, mörka välformade ögon, välplacerade öron, en lång hals med välansatt skuldra, en rejäl bröstkorg, utmärkt benstomme och tassar, en rygg som för all del kunde varit starkare, ett välvinklat bakställ, utmärkta parallella rörelser och en bra päls.


Suddan fick tre kullar med:

NUCh Cariena's Fifteen-Eight

NUCh Elvelege Fidelio

IntUCh SUCh NUCh Inkwells Chocolate Chamberlain

SE(u)CH Almanza Lagonda Rapide At Ryegate

1994 fick vi möjlighet att låna ”Pepsi”, e. SUCh Almanza Life of Brian u. Genevieve of Bramatha, av hennes dåvarande ägare Per-Olof Andersson. "Pepsi" är en härlig tik med flera av de egenskaper vi letat efter, så det var ett erbjudande vi nappade på med stor entusiasm! I meritbagaget fanns ett förstapris i nybörjarklass på jaktprov samt en hel hög med utställningsframgångar, allt ifrån BIS-valp hos SKK till 5 cert, flera CACIB och BIR. Hon var dock inte visad på ett tag, så vi anmälde henne till SSRK:s Hasslarpsutställning 1994 där hon blev BIR och BIS-2.


Pepsi parades först med Suddansonen "Axel", Moonstruck Accidental Acceleration, och senare med NUCh Comics Acapulco. Pepsi har mycket stor arbetslust men är tyvärr lite för het och temperamentsfull samt för tuff i sitt apportgrepp. Hon är relativt liten och har ett huvud som kunde varit mer utfyllt under ögonen, en utmärkt hals och skuldra, mycket stark rygg, utmärkt benstomme och tassar samt framför allt ett välvinklat bakställ och fantastiska rörelser. Hon skördade många framgångar som veteran i utställningsringarna.